Tip 0



Tip O treba konzumirati životinjske proteine. Za razliku od drugih krvnih grupa, grupi O tkiva mišića trebaju biti blago na strani kiselina. Vrsta O učinkovito može probaviti mesa, jer oni imaju visoku razinu želučane kiseline. Uspjeh O grupe ovisi o korištenju ne kemijski obrađenoga mesa, peradi i riba. Tip O može jesti mliječne proizvode i žitarice kao i većina ostalih krvnih grupa ali u umjerenim količinama.

Vodeći čimbenik u debljanju za tip O je gluten koji se nalazi u pšeničnim klicama i cjelovitom pšeničnom proizvodu, što ometa djelotvornost inzulina i usporuje metabolizam. Još jedan faktor koji doprinosi debljanju su sigurno grah i mahunarke (leća i grah), zato jer sadrže "lektin" koji stvara depozit u mišićnom tkivu što ga čini manjim ("naplaćuje" za fizičku aktivnost). Treći faktor kod grupe O je da imaju tendenciju da imaju nisku razinu hormona štitnjače ili nestabilnu funkciju štitne žlijezde, što također može uzrokovati metaboličke probleme. Stoga je dobro izbjegavati hranu koja koči hormon štitnjače (kupus, kelj pupčar, karfiol, senf zelena), ali povećanje proizvodnje hormona (morska trava, plodova mora, iodized sol).